Google+ Followers

Total Pageviews

Sunday, 18 October 2015

DAGING DENDENG BERLADO


(Resepi asal Datuk Chef Wan)
Saya alter sikit resepinya:

1/2 kilo daging dihiris nipis dan direbus 
2 sudu kicap pekat manis
daun limau purut 
1 sudu cuka makan
minyak dan garam
8 biji cili merah diblend kasar
3 ulas bwg putih dihiris nipis
6 ulas bwg merah dihiris nipis
1/2 labu bawang besar dihiris 


# Daging ditoskan dan ditumbuk dgn lesung. Perap daging dgn kicap 10 minit. Goreng bawang2 hingga garing dan angkat. Goreng daging hingga kecut dan angkat. Tumis cili merah blend hingga garing dan pecah minyak dan masuk cuka. Masukkan bawang goreng td dan daging, dan daun limau purut. Last masukkan bawang besar hiris dan perasakan.


* Saya suka resepi Dendeng Daging ini sebab mudah untuk disediakan dan sedap sambil2 hapdet status facebook pun dah siap hahaha, menu ini mendapat pujian daripada mak mertua yg cerewet fasal menu masakan.

No comments:

Post a Comment