Pertama kali buat memang sedap, melting in mouth...
1 tiub 250gm cream cheese
1 pek 250ml whipping cream
1/4 tin susu pekat (ikut manis)
sekut patsegi secukupnya
Pelam masak eloknya 2 biji sbb nak propa kat atas tu lg kan
# Mix cream cheese hingga kembang bersama susu pekat pastu masukkan whipping cream. Mix lg sampai sebati dan kembang.
Lapik loyang patsegi (I guna Pyrex ok ) dgn aluminium foil atau wrapping plastic. Susun biskut sbg dasar. Masukkan cream diikuti dgn hirisan nipis buah pelam dan biskut lg. Ikuti langkah seterusnya hingga habis. Bhg atas letak krim dan buah pelam potong ikut suka. Tutup dengan plastik td dan sejukkan paling kurang 4 jam. Bila nak potong angkat bhg aluminium/plastik yg terjuih keluar tu.
1 tiub 250gm cream cheese
1 pek 250ml whipping cream
1/4 tin susu pekat (ikut manis)
sekut patsegi secukupnya
Pelam masak eloknya 2 biji sbb nak propa kat atas tu lg kan
# Mix cream cheese hingga kembang bersama susu pekat pastu masukkan whipping cream. Mix lg sampai sebati dan kembang.
Lapik loyang patsegi (I guna Pyrex ok ) dgn aluminium foil atau wrapping plastic. Susun biskut sbg dasar. Masukkan cream diikuti dgn hirisan nipis buah pelam dan biskut lg. Ikuti langkah seterusnya hingga habis. Bhg atas letak krim dan buah pelam potong ikut suka. Tutup dengan plastik td dan sejukkan paling kurang 4 jam. Bila nak potong angkat bhg aluminium/plastik yg terjuih keluar tu.
No comments:
Post a Comment