Ayam Masak Merah Maestro's Delight Style
1/2 ekor ayam dipotong kecil dan dilumur garam kunyit lalu digoreng
1 labu bawang besar Holland. Sebhg diblend dan sebhg dihiris nipis
25 biji cili kering
4 ulas bwg merah
sedikit halia
sedikit lengkuas
sedikit kunyit
1 biji buah tomato (setengah diblend dan setengah dipotong 2)
1 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
minyak utk menumis
Kulit kayu manis dan bunga lawang
1/2 tin kacang pis
# Tumis kulit kayu manis, bunga lawang dan bahan blend dan reneh hingga garing dan pecah minyak. Masukkan sos2 tadi diikuti gula,garam dan serbuk perasa. Masukkan ayam, kacang pis dan hirisan bawang besar serta tomato.
1/2 ekor ayam dipotong kecil dan dilumur garam kunyit lalu digoreng
1 labu bawang besar Holland. Sebhg diblend dan sebhg dihiris nipis
25 biji cili kering
4 ulas bwg merah
sedikit halia
sedikit lengkuas
sedikit kunyit
1 biji buah tomato (setengah diblend dan setengah dipotong 2)
1 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
minyak utk menumis
Kulit kayu manis dan bunga lawang
1/2 tin kacang pis
# Tumis kulit kayu manis, bunga lawang dan bahan blend dan reneh hingga garing dan pecah minyak. Masukkan sos2 tadi diikuti gula,garam dan serbuk perasa. Masukkan ayam, kacang pis dan hirisan bawang besar serta tomato.
No comments:
Post a Comment