Hanya 2 cawan tepung gandum, 1 biji telur, garam dan air secukupnya. Kacau hingga sebati dan tapis adunan. Tuang sesenduk ke dalam kuali nonstick. Goreng seperti kulit crepe durian dan tutup, tidak perlu alihkannya. Lepas tu gulung dan potong serong. Sedap dimakan dengan gulai ayam atau daging.
Wednesday, 4 November 2015
ROTI KERCHA
Hanya 2 cawan tepung gandum, 1 biji telur, garam dan air secukupnya. Kacau hingga sebati dan tapis adunan. Tuang sesenduk ke dalam kuali nonstick. Goreng seperti kulit crepe durian dan tutup, tidak perlu alihkannya. Lepas tu gulung dan potong serong. Sedap dimakan dengan gulai ayam atau daging.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ayam Ala Thai 1/2 ekor ayam dipotong kecil, gaul garam kunyit dan goreng 1 labu bawang Holland (1/2 dihiris & 1/2 dikisar) 3 ulas baw...
-
APAKAH K FINE CREAM SUPER (KFCS) K FINE CREAM SUPER keluaran Chef Khairi Mansor: *Sejenis bahan pelembut roti yang bertindak seba...
-
Hanya menggunakan resepi roti asas kita boleh mempelbagaikan roti mengikut citarasa sendiri asalkan sukatan ceca...
-
Kepada mereka yang berminat nak cuba menu special dan boleh juga order serbuk kari cap O yg paling sedap rasanya serta elok rupanya. G...
No comments:
Post a Comment